LA DOLCE VITA
Pizza, pasta i pasja!
Pyszne jedzenie, wartościowe składniki, włoski styl, przytulna atmosfera
Stary wiejski dom, zachód słońca, kieliszek wina i aromat dojrzałych na słońcu i kolorowych składników: to sprawia, że Włochy i kuchnia tego kraju są tak wyjątkowe. Do żadnego posiłku nie może zabraknąć świeżych warzyw, lokalnego sera ani aromatycznej oliwy z oliwek. Wyrusz razem z nami w kulinarną podróż po prostych, tradycyjnych włoskich potrawach: podróż dla oczu i podniebienia...

Podczas wspólnego pieczenia pizzy każdy ma możliwość wybrać swój ulubiony smak. Zgodnie z zasadą różnorodności pizzę można podzielić na dowolną ilość części i każdy może indywidualnie obłożyć swój kawałek. Takie wspólne przyrządzanie pizzy sprawia radość i uwzględnia indywidualne upodobania.


Nie ma drugiej tak lubianej i często spożywanej potrawy, jak włoski makaron – wprost nie można się nim najeść.
Dania te wydają się bardzo proste, lecz dzięki prawdziwej, naturalnej energii każdego pojedynczego składnika stają się czymś zupełnie wyjątkowym. W domowym sosie pomidorowym jest na przykład 30% więcej wzmacniającej odporność lykopiny niż w standardowych produktach.

„Sens jedzenia i picia to bycie razem, a to oznacza życie oraz życie z innymi.”
Kto lepiej je, ten automatycznie lepiej żyje.
Pora znów przygotować sobie talerz pysznego makaronu.

Jeśli klasyczny sos pomidorowy jest zbyt prosty, można go szybko urozmaicić, używając prostych trików. Wystarczy drobno pokroić ulubione warzywa i dodać do sosu pomidorowego. Osoby, które raczej wolą pesto, mogą zmiksować nieco szpinaku, orzeszków piniowych i oliwy z oliwek: tak powstanie pachnące latem, aromatyczne pesto.