
Składniki
• 50 ml syropu z herbaty Darjeeling z różą (przepis poniżej)
• 120 ml wina Crémant d'Alsace Rose
Syrop z herbaty Darjeeling z różą:
• 4 łyżeczki herbaty Darjeeling z różą Sacred Emily
• 250 ml wody
• 225 g cukru
BELLINI Z HERBATĄ DARJEELING Z RÓŻĄ
Przygotowanie:
1. Wodę podgrzać w garnku do około 80°C. Zdjąć garnek z płyty kuchennej, dodać herbatę i parzyć przez 5 minut do uzyskania mocnego naparu. Płyn przelać przez sitko, aby oddzielić listki herbaty. Do naparu dodać cukier i mieszać do rozpuszczenia. Syrop można przechowywać w lodówce przez 1 miesiąc.
2. Syrop z herbaty Darjeeling z różą:
Wodę podgrzać w garnku do około 80°C. Zdjąć garnek z płyty kuchennej, dodać herbatę i parzyć przez 5 minut do uzyskania mocnego naparu. Płyn przelać przez sitko, aby oddzielić listki herbaty. Do naparu dodać cukier i mieszać do rozpuszczenia. Syrop można przechowywać w lodówce przez 1 miesiąc.