Składniki

• biała czekolada
• suszone owoce, np. maliny lub nasiona granatu
• starta skórka z cytryny, słodzona

CZEKOLADOWE ŁYŻKI

Przygotowanie:

1. Białą czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Uważać, aby nie miała kontaktu z wodą, w przeciwnym razie będzie się kruszyć. Stopioną czekoladą napełnić łyżki i ozdobić drobno pokrojonymi owocami i skórką z cytryny.

Nasza rada: Przed spożyciem łyżkę na chwilę zanurzyć w ciepłym mleku lub innym napoju, aby czekolada lekko zmiękła.

Mariefleur talerz do serwowania
Mariefleur talerz do serwowania
Mariefleur talerz do serwowania
Octavie kieliszek do wina białego
Octavie kieliszek do wina białego
Octavie kieliszek do wina białego
Neufaden-Merlemont zestaw sztućców
Neufaden-Merlemont zestaw sztućców
Neufaden-Merlemont zestaw sztućców