Składniki

Na 4 porcje

• ½ główki czerwonej kapusty
• 2 jabłka
• 2 marchewki
• 1 czerwona cebula
• 1 kieliszek czerwonego wina
• 1 garść świeżego tymianku
• 1 łyżeczka goździków
• 2 łyżki brązowego cukru
• sól i pieprz
• masło

Czerwona kapusta po szwedzku z przyprawami „Rödkål”

Przygotowanie:

1. Cebulę pokroić w krążki, a jabłka na małe kawałki i dusić na maśle w dużym garnku na średnim ogniu.

2. Dodać czerwoną kapustę i marchew pokrojone w cienkie paski i gotować przez ok. 10 minut. Dodać cukier, czerwone wino oraz goździki i gotować na wolnym ogniu pod przykrywką przez 45 minut.

3. Doprawić solą i pieprzem i ułożyć w salaterce. Ozdobić gałązkami tymianku.

La Classica miseczka do musli
La Classica miseczka do musli
La Classica miseczka do musli
La Classica talerz śniadaniowy
La Classica talerz śniadaniowy
La Classica talerz śniadaniowy
La Classica miska
La Classica miska
La Classica miska