Składniki na 2 szklanki z kolekcji Artesano Hot Beverages o rozmiarze XL:

• 800 ml mleka
• 150 g czekolady o smaku chili
• 100 ml śmietanki do ubijania
• 30 g prażonych płatków migdałów
• 1 szczypta kakao do dekoracji

GORĄCA CZEKOLADA O SMAKU CHILI Z BITĄ ŚMIETANĄ

Przygotowanie

1. Podgrzać mleko w garnku. Czekoladę drobno posiekać i włożyć do garnka. Wymieszać, aż czekolada się roztopi.

2. Ubić śmietanę. Ciepłe mleko czekoladowe wlać do szklanek o podwójnych ściankach z kolekcji Artesano Hot Beverages i udekorować śmietaną, migdałami i kakao.

< Wróć do przeglądu

La Classica filiżanka do herbaty ze spodkiem
La Classica filiżanka do herbaty ze spodkiem
La Classica filiżanka do herbaty ze spodkiem
La Classica talerz śniadaniowy
La Classica talerz śniadaniowy
La Classica talerz śniadaniowy