Składniki:
• ½ awokado
• 2 pomidorki czereśniowe
• 1 łyżka stołowa prażonych pistacji
• 1 kromka wiejskiego chleba
• 2 łyżki stołowe humusu z buraka
• 2-3 listki świeżej bazylii
• sól, pieprz
• 1 cząstka limonki
Kanapka z awokado z humusem z buraka
i pistacjami
Czas przygotowania: 5 min
Czas gotowania/pieczenia: 0 min
Czas chłodzenia/marynowania: 0 min
Na: 1 porcję
Przygotowanie:
1. Awokado obrać i pokroić wzdłuż na plasterki. Pomidorki czereśniowe umyć i przekroić na pół. Pistacje grubo posiekać.
2. Chleb posmarować humusem i obłożyć paskami awokado oraz pomidorkami czereśniowymi. Posypać pistacjami i ozdobić bazylią.
3. Doprawić do smaku solą i pieprzem i skropić odrobiną limonki.