Składniki na ok. 15 sztuk:

• 120 g mielonych migdałów
• 250 g ciasteczek spekulatius
• 50 g miękkiego masła
• 75 g białego serka
• miąższ z połowy laski wanilii
• starta skórka z połowy pomarańczy
• 150 g ciemnej czekolady

Migdałowo-korzenne ciasteczka na patyczkach

Przygotowanie:

1. Mieszać w misce masło i biały ser aż do uzyskania kremu. Rozkruszyć ciasteczka spekulatius i razem z wanilią, startą skórką pomarańczy i migdałami dodać do masy z masła i białego sera i wymieszać. Uformować z masy 15 kuleczek i ostudzić.

2. Roztopić kuwerturę. Zanurzyć na krótko patyczki do ciasta po jednej stronie w kuwerturze. Następnie nadziać piłeczki na przewidziane do tego patyczki. Zanurzyć piłeczki w pozostałej kuwerturze i ozdobić dekoracją z czekolady.

Nasza rada: Aby uzyskać szczególnie bożonarodzeniowe ciasteczka na patyczkach o wyglądzie choinki, wystarczy uformować w stożek masę ciasteczkową, a następnie udekorować kuwerturą z białej czekolady zmieszanej z zielonym barwnikiem spożywczym.

Winter Bakery Delight miseczka
Winter Bakery Delight miseczka
Winter Bakery Delight miseczka
Tischsets bieżnik
Tischsets bieżnik
Tischsets bieżnik

< Wróć do przeglądu