Składniki

Dla 2 osób

Czas przygotowania: ok. 50 minut

Ciasto:

• 200 g mąki
• 100 g masła
• ½ opak. proszku do pieczenia
• 4 łyżki zimnej wody
• ok. 20 pomidorków czereśniowych

Nadzienie:

• 3 jajka
• 125 g crème fraîche
• 50 g tartego sera
• 2 łyżki siekanych ziół (bazylia, pietruszka)
• sól, pieprz i gałka muszkatołowa

Quiche z pomidorami

1. Ze wszystkich składników zagnieść ciasto, rozwałkować i wyłożyć nim formę do tarty. Nagrzać piekarnik do 180°C.

2. Pomidorki umyć i przekroić na pół. Wymieszać jajka, śmietanę, starty ser i zioła. Doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.

3. Pomidorki umyć, przekroić na pół i włożyć do formy. Masę jajeczną równomiernie wylać na pomidory. Piec ok. 40 minut na złoty kolor.

Spring Awakening talerz na ciasto
Spring Awakening talerz na ciasto
Spring Awakening talerz na ciasto
Easter talerz obiadowy
Easter talerz obiadowy
Easter talerz obiadowy
Easter filiżanka
Easter filiżanka
Easter filiżanka