Składniki:

• 120 g szpinaku baby
• 125 g mieszanych owoców jagodowych (np. maliny, jagody, porzeczki, truskawki)
• 100 g rolady z koziego sera

Na dressing:
• 1 łyżka stołowa octu malinowego
• 3 łyżki stołowe oliwy z oliwek
• ½ łyżeczki miodu
• ½ łyżeczki średnio ostrej musztardy 
• sól, pieprz

Sałatka ze szpinaku z kozim serem z letnimi owocami jagodowymi

Czas przygotowania: 15 min
Czas gotowania/pieczenia: 0 min
Czas chłodzenia/marynowania: 0 godz.
Na: 2 porcje

Przygotowanie:

1. Szpinak i owoce umyć i osuszyć. Usunąć szypułki z truskawek i w zależności od wielkości przekroić je na dwie lub cztery części. Porzeczki obrać z łodyżek. Kozi ser połamać na małe kawałki.

2. Dressing: wszystkie składniki umieścić w słoiku, zakręcić i mocno wstrząsnąć.

3. Szpinak, owoce i kozi ser rozłożyć do miseczek i polać dressingiem.

it's my match talerz do serwowania
it's my match talerz do serwowania
it's my match talerz do serwowania