LEKKI WIOSENNY STYL ŻYCIA

Najlepsze pomysły na sałatki sezonu – z naczyniami do sałatek od Villeroy & Boch

Wyjątkowy i piękny sposób serwowania sałatek

Tarasy odkurzone, poduszki wyłożone, a oczekiwanie na rozpoczęcie sezonu na świeżym powietrzu tak radosne, jak nigdy wcześniej. To oczywiste, że teraz najbardziej na topie są pyszne i lekkie sałatki. Villeroy & Boch oferuje idealne wyposażenie do tych celów: Stylowa kombinacja białej porcelany i drewna akacjowego Artesano Original jest jak pomost między naturą a miejskim stylem życia.

Bogaty wybór sztućców do podawania sałatek

Sztućce do podawania sałatek S+ nadają się nie tylko do wszelkich rodzajów sałatek, lecz pasują także do wszystkich salaterek od Villeroy & Boch. 8 modnych kolorów zaspokoi wszelkie gusta i preferencje. Ze względu na swój kształt i kombinację materiałów z tworzywa sztucznego i stali nierdzewnej szczególnie dobrze leżą w dłoni.

„Między szczególnie szerokimi brzegami mieści się bardzo solidna porcja sałatki.”

Duże miski na duże sałaty

Aby ułożyć zielone sałaty takie, jak np. lollo rosso lub endywia, potrzeba naprawdę dużo miejsca. Podawane w dużych salaterkach Artesano Original mogą być nawet głównym posiłkiem podczas spotkania towarzyskiego. Główny punkt programu: Wymieszanie sałaty z sosem jest niezwykle proste, ponieważ miska jest jednocześnie wysoka i szeroka.

„Optymalny rozmiar do dużych sałat liściastych, takich jak lollo rosso.”

Talerz do makaronu inaczej

Czy zdarzyło ci się używać talerza do makaronu jako salaterki? Kiedy latem sałata jest podawana jako danie główne, talerz do makaronu Artesano Original oferuje idealną wielkość porcji. Ponadto na jego krawędzi mieszczą się dekoracje lub specjalne przysmaki.

„Udekoruj szeroką krawędź krewetkami, sosem lub grzankami…”

Oddzielne naczynie na bagietki

Podczas delektowania się lekką, wiosenną kuchnią obowiązkowym dodatkiem jest bagietka do maczania w sosach. Półmisek do bagietek Artesano Original szczególnie dobrze nadaje się do podawania i serwowania bagietek. Znajdzie się na nim również wystarczająca ilość miejsca na sałatki podawane w ramach przystawki.

„Podawaj świeżo pokrojoną
bagietkę lub przystawki.”

Najpiękniejszy sposób serwowania sałatek

Szczególnie wtedy, kiedy jest gorąco, sałatkę należy mieszać dopiero bezpośrednio na stole, tak aby warzywa liściaste zachowały swoją chrupkość. 3-częściowy zestaw na ocet i olej z kolekcji akcesoriów Artesano Tavola Accessoires umożliwia wygodne przenoszenie i podawanie oleju i octu.

„Praktyczna nasadka dozująca ułatwia dosmaczanie.”

W ten sposób delektowanie się jest czystą przyjemnością

Lekko schłodzone białe lub różowe wino to doskonały dodatek do świeżych letnich sałatek. Podawaj wino w kieliszkach z kolekcji Purismo. Kieliszki zostały zaprojektowane we współpracy z sommelierem i dzięki temu picie wina to idealne przeżycie: inny kieliszek specjalnie do świeżych, musujących win, takich jak Riesling lub Sauvignon, a inny do miękkich i pełnych Chardonnay, Pinot Blanc lub Pino Grigio.

„Wspaniale nieskomplikowane rozwiązanie
dla osób o wymagającym podniebieniu.”

Kawałek Prowansji w środku miasta

Dzikie róże, kwiaty geranium w żywych kolorach i delikatny rozmaryn – kwiatowy wzór Artesano Provencal Verdure to francuski styl życia na twoim stole! Ręcznie malowane kwiaty autorstwa malarki Isabelle de Borchgrave budzą ochotę na lato – i cudownie łączą się z czystymi, białymi formami kolekcji Artesano Original.

„Delektuj się lekkością stylu francuskiego domu na wsi.”


Tak smakuje lato – przepisy na sałatki do pobrania

Brzmi zwyczajnie, lecz smakuje wyjątkowo! Pobierz już teraz przepisy Johanna Lafera i zachwyć przyjaciół i rodzinę mieszanką przysmaków.

Pieczone krewetki à la Johann Lafer są prawdziwym smakołykiem nawet bez żadnych dodatków. Po ich dodaniu do wiosennej sałatki powstaje prawdziwy przysmak dla smakoszy, którego nigdy nie będziesz mieć dosyć. Spróbuj choć raz!