Nobelhart & Schmutzig
Innowacyjna koncepcja przestrzeni dla „brutalnie lokalnej” restauracji z gwiazdką Michelin


Koncepcja jest prosta lecz niezwykła: z rodzimych składników i produktów z bliskiej okolicy Micha Schäfer wyczarowuje dla swoich gości dania kuchni regionalnej oraz nowoczesnej. Nie używa się w niej składników, takich jak oliwa z oliwek, pieprz, gałka muszkatołowa, owoce cytrusowe, wanilia, cynamon lub czekolada. Wspólnik i szef lokalu Billy Wagner określa swoją kuchnię mianem „brutalnie lokalnej”.
Potrawy są przyrządzane, podawane i spożywane w sali restauracyjnej ze zintegrowaną, otwartą kuchnią. Istotną rolę pełni w tym kontekście nowoczesny, przejrzysty styl oraz atrakcyjne wzorniczo elementy z kolekcji Architectura. W sali restauracyjnej wykorzystano płytki z serii Colorvision dopasowane kolorystycznie do całej koncepcji i będące atrakcyjną ozdobą pomieszczenia. Przejdź do strony internetowej




