Składniki

• 50 ml syropu z herbaty Darjeeling z różą (przepis poniżej)
• 120 ml wina Crémant d'Alsace Rose

Syrop z herbaty Darjeeling z różą:

• 4 łyżeczki herbaty Darjeeling z różą Sacred Emily
• 250 ml wody
• 225 g cukru

BELLINI Z HERBATĄ DARJEELING Z RÓŻĄ

Przygotowanie:

1. Wodę podgrzać w garnku do około 80°C. Zdjąć garnek z płyty kuchennej, dodać herbatę i parzyć przez 5 minut do uzyskania mocnego naparu. Płyn przelać przez sitko, aby oddzielić listki herbaty. Do naparu dodać cukier i mieszać do rozpuszczenia. Syrop można przechowywać w lodówce przez 1 miesiąc.

2. Syrop z herbaty Darjeeling z różą:

Wodę podgrzać w garnku do około 80°C. Zdjąć garnek z płyty kuchennej, dodać herbatę i parzyć przez 5 minut do uzyskania mocnego naparu. Płyn przelać przez sitko, aby oddzielić listki herbaty. Do naparu dodać cukier i mieszać do rozpuszczenia. Syrop można przechowywać w lodówce przez 1 miesiąc.

Rose Cottage dzbanek do herbaty
Rose Cottage dzbanek do herbaty
Rose Cottage dzbanek do herbaty
Rose Cottage czworokątny talerz do ciasta
Rose Cottage czworokątny talerz do ciasta
Rose Cottage czworokątny talerz do ciasta
Grand Royal kieliszek do szampana 239 mm
Grand Royal kieliszek do szampana 239 mm
Grand Royal kieliszek do szampana 239 mm