Składniki na ok. 25 sztuk:

• po 1-2 duże marchewki i podłużne cukinie
• 4 łyżki oliwy truflowej
• 6 łyżek jasnego octu balsamicznego
• sól • pieprz • 120 ml tłustej kwaśnej śmietany
• 1 opakowanie blinów (np. firmy Labeyrie)
• 1 trufla (ok. 15 g) • 50 g kawioru z pstrąga

BLINY Z MAKARONEM CUKINIOWO-MARCHEWKOWYM Z TRUFLAMI

Zubereitung:

1. Marchew i cukinię umyć i oczyścić. Marchew obrać i razem z cukinią pokroić wzdłuż obieraczką do warzyw (lub szatkownicą) na cienkie plasterki, a następnie nożem na drobne paseczki. „Makaron” warzywny wymieszać z oliwą truflową i octem, doprawić solą i pieprzem i marynować przez 10 minut.

2. W międzyczasie śmietanę doprawić solą i pieprzem. Bliny podgrzać według przepisu na opakowaniu. Makaron warzywny zwijać małym widelcem w gniazda i układać na blinach. Na „makaronie” kłaść po łyżeczce śmietany, ozdobić plasterkami trufli i odrobiną kawioru.

Jedna sztuka to ok. 65 kcal, 5 g tłuszczu, 3 g węglowodanów, 2 g białka.

Czas przygotowania: ok. 25 min.

La Classica Nuova Półmisek owalny 43cm
La Classica Nuova Półmisek owalny 43cm
La Classica Nuova Półmisek owalny 43cm
La Classica Contura Talerz sałatkowy
La Classica Contura Talerz sałatkowy
La Classica Contura Talerz sałatkowy
La Classica Contura Talerz B&B
La Classica Contura Talerz B&B
La Classica Contura Talerz B&B