Składniki:

• 100 g komosy ryżowej
• 75 g ogórka sałatkowego
• ½ czerwonej papryki
• ½ buraka pasiastego
• 1 mała żółta marchewka 
• 60 g radicchio
• ½ granatu
• 150 g tofu z curry i mango

Na dressing:
• 4 łyżki stołowe oliwy z oliwek
• 2 łyżki stołowe octu jabłkowego
• 1 łyżeczka dżemu brzoskwiniowego
• sól, pieprz

Bowl: tęczowa komosa ryżowa

Czas przygotowania: 15 min
Czas gotowania/pieczenia: 15 min
Czas chłodzenia/marynowania: 0 min
Na: 2 porcje

Przygotowanie:

1. Komosę ryżową wsypać na drobne sitko i opłukać pod bieżącą wodą. Przełożyć do garnka i zalać 200 ml wody. Dodać szczyptę soli i gotować 15 min na słabym ogniu. Garnek zdjąć z kuchenki i ostudzić komosę ryżową.

2. W międzyczasie warzywa umyć, osuszyć i pokroić na małe kawałki. Wyjąć pestki granatu i pokroić tofu w kostkę. Wymieszać wszystkie składniki na dressing.

3. Komosę ryżową przełożyć do misek. Na wierzchu ułożyć warzywa, pestki granatu oraz tofu i polać dressingiem.

it's my match miska Blossom
it's my match miska Blossom
it's my match miska Blossom
it's my match Powder talerz Blossom
it's my match Powder talerz Blossom
it's my match Powder talerz Blossom
it's my match Powder kubek Uni
it's my match Powder kubek Uni
it's my match Powder kubek Uni