Składniki:
• 3-4 pomidorki czereśniowe przekrojone na pół
• ¼ ogórka pokrojonego na kawałki
• garść liści szpinaku
• 100 g ciecierzycy
• 7-8 kulek mozzarelli
• ¼ awokado
• 1 marchewka starta na tarce
Na dressing:
• 1 cytryna, sam sok
• 1 łyżka stołowa oliwy z oliwek
• 2 łyżki stołowe jogurtu (naturalnego)
• 1 łyżka stołowa miodu
• 2 łyżki stołowe cukru pudru
Komosa ryżowa:
• 5 dl bulionu warzywnego
• 250 g komosy ryżowej
• sól do smaku
Komosa ryżowa Buddah Bowl
Przygotowanie:
Komosę ryżową ugotować, warzywa umyć. Marchewkę zetrzeć na tarce, ogórek pokroić, a pomidorki przekroić na pół. Do miski Modern Dining Bol włożyć najpierw komosę ryżową, potem warzywa i polać dressingiem. Danie dobrze smakuje z pyszną, świeżą ciabattą.