Składniki:


• 3-4 pomidorki czereśniowe przekrojone na pół
• ¼ ogórka pokrojonego na kawałki
• garść liści szpinaku
• 100 g ciecierzycy
• 7-8 kulek mozzarelli
• ¼ awokado
• 1 marchewka starta na tarce

Na dressing:
• 1 cytryna, sam sok
• 1 łyżka stołowa oliwy z oliwek
• 2 łyżki stołowe jogurtu (naturalnego)
• 1 łyżka stołowa miodu
• 2 łyżki stołowe cukru pudru

Komosa ryżowa:
• 5 dl bulionu warzywnego
• 250 g komosy ryżowej 
• sól do smaku

Komosa ryżowa Buddah Bowl

Przygotowanie:

Komosę ryżową ugotować, warzywa umyć. Marchewkę zetrzeć na tarce, ogórek pokroić, a pomidorki przekroić na pół. Do miski Modern Dining Bol włożyć najpierw komosę ryżową, potem warzywa i polać dressingiem. Danie dobrze smakuje z pyszną, świeżą ciabattą.

Jade Caro mała miska
Jade Caro mała miska
Jade Caro mała miska
Jade Caro duża miska
Jade Caro duża miska
Jade Caro duża miska
Jade Caro talerz śniadaniowy
Jade Caro talerz śniadaniowy
Jade Caro talerz śniadaniowy