Składniki

Na 6 porcji

• 1 łagodna cebula
• 6 siekanych steków
• 6 bułek ciabatta
• 1 łyżka keczupu
• 1 pęczek bazylii, porozrywane listki
• 3 pomidory pokrojone w plasterki
• ogórka pokrojonego w plasterki
• 6 liści sałaty
• sól, pieprz

opcjonalnie:
• 6 plastrów boczku
• 6 cienkich plasterków mozzarelli z mleka krowiego

Burgery po włosku

Burgery po włosku

1. Cebulę obrać i pokroić w paski. Siekane steki, boczek, mozzarellę i pomidory doprawić solą i pieprzem.

2. Siekane steki i boczek zgrillować, plastry mozzarelli i pomidorów krótko podpiec na grillu tylko z jednej strony.

3. Bułki ciabatta podpiec na grillu.

4. Połówki bułek posmarować keczupem i obłożyć pozostałymi składnikami: mozzarellą, siekanymi stekami, boczkiem, cebulą, pomidorami, ogórkami, sałatą i bazylią.

Artesano miseczka do dipów
Artesano miseczka do dipów
Artesano miseczka do dipów