Składniki

Na 6 porcji

• 1 łagodna cebula
• 6 siekanych steków
• 6 bułek ciabatta
• 1 łyżka keczupu
• 1 pęczek bazylii, porozrywane listki
• 3 pomidory pokrojone w plasterki
• ogórka pokrojonego w plasterki
• 6 liści sałaty
• sól, pieprz

opcjonalnie:
• 6 plastrów boczku
• 6 cienkich plasterków mozzarelli z mleka krowiego

Burgery po włosku

Burgery po włosku

1. Cebulę obrać i pokroić w paski. Siekane steki, boczek, mozzarellę i pomidory doprawić solą i pieprzem.

2. Siekane steki i boczek zgrillować, plastry mozzarelli i pomidorów krótko podpiec na grillu tylko z jednej strony.

3. Bułki ciabatta podpiec na grillu.

4. Połówki bułek posmarować keczupem i obłożyć pozostałymi składnikami: mozzarellą, siekanymi stekami, boczkiem, cebulą, pomidorami, ogórkami, sałatą i bazylią.

Artesano Original mała miska na przystawki
Artesano Original mała miska na przystawki
Artesano Original mała miska na przystawki
Artesano Original miseczka do dipów
Artesano Original miseczka do dipów
Artesano Original miseczka do dipów
S+ Lemon Pie komplet sztućców 24 el.
S+ Lemon Pie komplet sztućców 24 el.
S+ Lemon Pie komplet sztućców 24 el.