Składniki

Do obłożenia:

• 4 pomidory
• 2 cebule
• 4 zielone papryki
• 1 filiżanka oliwy z oliwek
• sól, pieprz

Na ciasto:

• 500 g mąki
• 20 g świeżych drożdży
• 2 łyżeczki oliwy z oliwek
• masło i sól

Pizza na lato:
Coca de trampo

Przygotowanie:

1. Drożdże rozpuścić w letniej wodzie. W misce wymieszać mąkę z solą. Zrobić dołek i wlać rozpuszczone drożdże. Odstawić na 15 minut. Z mąki i drożdży wyrobić ciasto i odstawić do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość.

2. Cebulę i pomidory pokroić w drobną kostkę, paprykę pokroić w paski. Ciasto rozwałkować na stolnicy posypanej mąką na prostokąt, przełożyć do natłuszczonej blachy, ułożyć warzywa, posypać solą i pieprzem i skropić oliwą z oliwek.

3. Coca de trampo piec przez 25-30 minut w temperaturze 200°C.

Pizzę podawać na ciepło lub na zimno.

Artesano Original talerz do barbecue
Artesano Original talerz do barbecue
Artesano Original talerz do barbecue
Artesano Original talerz obiadowy
Artesano Original talerz obiadowy
Artesano Original talerz obiadowy
Daily Line Specials nóż do pizzy 190 mm
Daily Line Specials nóż do pizzy 190 mm
Daily Line Specials nóż do pizzy 190 mm