Składniki

• 100 g łagodnego koziego sera
• 50 g świeżego białego serka
• sól morska
• pieprz
• 2 łyżki soku z cytryny
• oliwa z oliwek
• 3 gałązki mięty, rukiew wodna
• 10 kromek opiekanego chleba lub ciabatty

Crostini z kremowym kozim serkiem i świeżymi ziołami

Przygotowanie:

1. Kozi ser rozgnieść widelcem i utrzeć z serkiem na kremową masę.

2. Wymieszać z sokiem z cytryny i 7 łyżkami oliwy. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

3. Kromki chleba skropić 2-3 łyżkami oliwy i piec przez ok. 6-8 minut na chrupko w piekarniku nagrzanym do 200°C (z termoobiegiem).

4. Crostini posmarować kremowym kozim serkiem. Posypać świeżymi ziołami i udekorować miętą.

Colour Concept Talerz bufetowy przeźroczysty
Colour Concept Talerz bufetowy przeźroczysty
Colour Concept Talerz bufetowy przeźroczysty
Colour Concept Talerz bufetowy granatowy 320mm
Colour Concept Talerz bufetowy granatowy 320mm
Colour Concept Talerz bufetowy granatowy 320mm
Colour Concept Talerz bufetowy smoke
Colour Concept Talerz bufetowy smoke
Colour Concept Talerz bufetowy smoke