Crystal Mint

Składniki:

100 g purée z jabłka Granny Smith ze skórką
100 ml soku jabłkowego
1 łyżka bardzo drobno posiekanej mięty
sok z jednej limonki
1 łyżka cukru trzcinowego
100 ml wytrawnego wina musującego crémant lub szampana

Przygotowanie:

Dzień wcześniej wymieszać i drobno zmiksować wszystkie składniki oprócz wina musującego. Mieszankę wstawić na noc do zamrażarki. Zamrożoną mieszankę pokruszyć, żeby powstały małe kryształki lodu. Kryształki włożyć do kieliszka do szampana i bezpośrednio na stole dolać wytrawnego wina musującego lub szampana.

Collier blanc mały wazon Perle
Collier blanc mały wazon Perle
Collier blanc mały wazon Perle
Artesano Original miseczka do dipów
Artesano Original miseczka do dipów
Artesano Original miseczka do dipów
Purismo Bar kieliszek do margarity zestaw 2 el.
Purismo Bar kieliszek do margarity zestaw 2 el.
Purismo Bar kieliszek do margarity zestaw 2 el.