Składniki

NA 4 SŁOIKI (O POJEMNOŚCI 200 ML)

• 350 g cukru
• 100 ml wody
• 250 g masła
• 5-7 g soli morskiej
• 200 ml śmietanki do ubijania

KREM MAŚLANO-KARMELOWY Z SOLĄ

Przygotowanie

1. Do szerokiego garnka wsypać cukier, wlać wodę i gotować na średnim ogniu, aż powstanie złotobrązowy karmel.

2. W międzyczasie masło pokroić w kostkę. Do karmelu dodać masło i sól, wymieszać i gotować na wolnym ogniu przez ok. 2 minuty do połączenia składników. Dodać śmietankę, szybko zamieszać i zdjąć garnek z kuchenki.

3. Krem maślano-karmelowy z solą studzić przez ok. 5 minut i przełożyć do czystych słoików typu twist-off, natychmiast zakręcić i zostawić do ostygnięcia.

Artesano Original Cover Salad bowl 24cm
Artesano Original Cover Salad bowl 24cm
Artesano Original Cover Salad bowl 24cm
Manufacture Rock talerz na pieczywo
Manufacture Rock talerz na pieczywo
Manufacture Rock talerz na pieczywo
Blacksmith komplet sztućców 24 el.
Blacksmith komplet sztućców 24 el.
Blacksmith komplet sztućców 24 el.