Składniki

Na 8 porcji

• ok. 150 g dojrzałych malin
• 200 g świeżego białego serka
• 250 g twarogu śmietankowego 40%
• 1-2 łyżki cukru pudru
• 1 opakowanie cukru waniliowego Bourbon

Przepis Lody malinowo-sernikowe

Przygotowanie

1. Serek i twaróg wymieszać i połączyć z cukrem waniliowym oraz cukrem pudrem. Połowę malin włożyć do salaterki, rozgnieść widelcem, skropić sokiem z cytryny i posypać cukrem.

2. Nakładać na przemian masę serkowo-twarogową oraz rozgniecione i całe maliny do foremek do lodu w kształcie serca (np. firmy Silikomart) i delikatnie wymieszać masę w foremkach małym widelcem.

3. Napełnione foremki do lodu wstawić na kilka godzin do zamrażarki.

Pi Carré Flat square plate 12x12cm
Pi Carré Flat square plate 12x12cm
Pi Carré Flat square plate 12x12cm
Pi Carré Hexagone platter 33x12cm
Pi Carré Hexagone platter 33x12cm
Pi Carré Hexagone platter 33x12cm
Pi Carré Flat triangular bowl 17x10cm
Pi Carré Flat triangular bowl 17x10cm
Pi Carré Flat triangular bowl 17x10cm