LIEBE DEINE ZEITLOVETHEMOMENTLOVETHEMOMENTSAVOURELINSTANTLOVETHEMOMENTVIVIOGNIMOMENTOAMATUMOMENTOPOKOCHAJTWÓCZASJЦЕНИТЕ СВОЕВРЕМЯ

Składniki

• ok. 50 świeżych listków młodej bazylii
• 30 g parmezanu
• 30 g pecorino
• 1 duży ząbek czosnku
• 12 łyżek oliwy z oliwek extra vergine
• 15 g orzeszków piniowych
• 5 g orzechów włoskich
• 1/2 łyżeczki grubej soli

Domowe pesto

Przygotowanie:

Listki bazylii umyć i dokładnie osuszyć ręcznikiem kuchennym. Parmezan, pecorino i czosnek pokroić na kawałki i włożyć do misy miksera razem z orzeszkami piniowymi, orzechami włoskimi, solą i listkami bazylii. Wszystko dokładnie rozdrobnić. Tradycyjnie składniki pesto były rozcierane na papkę w moździerzu.

Pizza Passion okrągła taca Party
Pizza Passion okrągła taca Party
Pizza Passion okrągła taca Party
Artesano Original miseczka do dipów
Artesano Original miseczka do dipów
Artesano Original miseczka do dipów
Profesjonalna deska do krojenia, 40x30 cm
Profesjonalna deska do krojenia, 40x30 cm
Profesjonalna deska do krojenia, 40x30 cm