Składniki dla 2 osób:

  • 2 czerwone, kwaskowate jabłka
  • 2 łyżki stołowe posiekanych migdałów
  • 1 łyżka stołowa cukru pudru
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 100 g miękkiego masła
  • odrobina soku z cytryny

Pieczone jabłka

Dla: 2 osób
Czas przygotowania: 10 min
Czas pieczenia: 35 min

Przygotowanie:

  1. 2 czerwone, kwaskowate jabłka umyć i usunąć z nich gniazda nasienne. Wnętrze jabłek skropić odrobiną soku z cytryny.
  2. Masło, cukier puder, cynamon i posiekane migdały wymieszać i powstałą masą napełnić jabłka.
  3. Jabłka włożyć do formy do zapiekanek. Piec ok. 35 min w piekarniku w temp. ok. 200°C. Po ok. 20 min pieczenia jabłka przykryć folią aluminiową i piec dalej.
  4. Upieczone jabłka polać roztopionym masłem i podawać na talerzu do serwowania La Boule.

Boston zestaw sztućców
Boston zestaw sztućców
Boston zestaw sztućców
Toy's Delight talerz bufetowy
Toy's Delight talerz bufetowy
Toy's Delight talerz bufetowy
Toy's Delight zestaw naczyń
Toy's Delight zestaw naczyń
Toy's Delight zestaw naczyń