Składniki na ok. 15 sztuk:

• 120 g mielonych migdałów
• 250 g ciasteczek spekulatius
• 50 g miękkiego masła
• 75 g białego serka
• miąższ z połowy laski wanilii
• starta skórka z połowy pomarańczy
• 150 g ciemnej czekolady

Migdałowo-korzenne ciasteczka na patyczkach

Przygotowanie:

1. Mieszać w misce masło i biały ser aż do uzyskania kremu. Rozkruszyć ciasteczka spekulatius i razem z wanilią, startą skórką pomarańczy i migdałami dodać do masy z masła i białego sera i wymieszać. Uformować z masy 15 kuleczek i ostudzić.

2. Roztopić kuwerturę. Zanurzyć na krótko patyczki do ciasta po jednej stronie w kuwerturze. Następnie nadziać piłeczki na przewidziane do tego patyczki. Zanurzyć piłeczki w pozostałej kuwerturze i ozdobić dekoracją z czekolady.

Nasza rada: Aby uzyskać szczególnie bożonarodzeniowe ciasteczka na patyczkach o wyglądzie choinki, wystarczy uformować w stożek masę ciasteczkową, a następnie udekorować kuwerturą z białej czekolady zmieszanej z zielonym barwnikiem spożywczym.

Winter Bakery Delight Filiż.kawa & spodkiem 2el.
Winter Bakery Delight Filiż.kawa & spodkiem 2el.
Winter Bakery Delight Filiż.kawa & spodkiem 2el.
Winter Bakery Delight duża miska gwiazda
Winter Bakery Delight duża miska gwiazda
Winter Bakery Delight duża miska gwiazda
Textil Uni TREND Runner bordeaux 50x140cm
Textil Uni TREND Runner bordeaux 50x140cm
Textil Uni TREND Runner bordeaux 50x140cm

< Wróć do przeglądu