Składniki

Na 4 porcje

• 1 duża sałata frisée
• 200 g sałaty z dzikim ziołami lub różnych ziół (np. trybula, bazylia, natka pietruszki itd.)
• 200 g malin
• 1 okrągły kozi serek (ok. 200 g)
• pieprz brazylijski
• świeżo mielony czarny pieprz
• 4 łyżki pistacji

Sałata frisée z dzikimi ziołami z kozim serem i malinami

Przygotowanie:

1. Sałatę i zioła oczyścić, umyć, odwirować do sucha i ew. porwać na mniejsze kawałki.

2. Maliny przebrać. Kozi ser pokroić na plasterki i posypać pieprzem brazylijskim i zwykłym pieprzem. Pistacje grubo posiekać.

3. Sałatę frisée wymieszać z dzikimi ziołami, ułożyć na talerzach, posypać pistacjami i malinami i na wierzchu ułożyć plasterki koziego sera.

4. Do sałaty pasuje dressing z limonek i chili lub sos vinaigrette z pieprzem brazylijskim.

NewWave miseczka indywidualna
NewWave miseczka indywidualna
NewWave miseczka indywidualna
NewWave talerz do prezentacji
NewWave talerz do prezentacji
NewWave talerz do prezentacji
NewWave komplet sztućców 30 el.
NewWave komplet sztućców 30 el.
NewWave komplet sztućców 30 el.