Składniki:

• 120 g szpinaku baby
• 125 g mieszanych owoców jagodowych (np. maliny, jagody, porzeczki, truskawki)
• 100 g rolady z koziego sera

Na dressing:
• 1 łyżka stołowa octu malinowego
• 3 łyżki stołowe oliwy z oliwek
• ½ łyżeczki miodu
• ½ łyżeczki średnio ostrej musztardy 
• sól, pieprz

Sałatka ze szpinaku z kozim serem z letnimi owocami jagodowymi

Czas przygotowania: 15 min
Czas gotowania/pieczenia: 0 min
Czas chłodzenia/marynowania: 0 godz.
Na: 2 porcje

Przygotowanie:

1. Szpinak i owoce umyć i osuszyć. Usunąć szypułki z truskawek i w zależności od wielkości przekroić je na dwie lub cztery części. Porzeczki obrać z łodyżek. Kozi ser połamać na małe kawałki.

2. Dressing: wszystkie składniki umieścić w słoiku, zakręcić i mocno wstrząsnąć.

3. Szpinak, owoce i kozi ser rozłożyć do miseczek i polać dressingiem.

it's my match Powder miska Uni
it's my match Powder miska Uni
it's my match Powder miska Uni
it's my match Powder miska do serwowania Blossom
it's my match Powder miska do serwowania Blossom
it's my match Powder miska do serwowania Blossom
it's my match miska Uni
it's my match miska Uni
it's my match miska Uni