Składniki:

• 300 g drylowanych daktyli
• 550 g orzechów nerkowca
• 220 ml płynnego oleju kokosowego
• 50 ml miodu
• 1 łyżeczka sproszkowanej matchy
• 3 kiwi

„Sernik” z kiwi

Czas przygotowania: 25 min
Czas gotowania/pieczenia: 0 min
Czas chłodzenia/marynowania: 3 godz.
Na: 1 prostokątną formę (22 x 12 x 6 cm), ok. 12 porcji

Przygotowanie:

1. Spód: Daktyle i 150 g orzechów nerkowca umieścić w blenderze i drobno zmielić. Dodać dwie łyżki stołowe oleju kokosowego i ponownie wymieszać. Prostokątną formę (22 x 12 x 6 cm) w całości wyłożyć papierem do pieczenia i włożyć do środka mieszankę z daktyli. Równomiernie rozłożyć na dnie i docisnąć. Wstawić do lodówki na 1 godzinę.

2. Nadzienie: Pozostałe orzechy nerkowca drobno zmielić w blenderze. Dodać olej kokosowy oraz miód i zmiksować na jednolitą masę. Około 1/3 nadzienia z orzechów nerkowca wymieszać ze sproszkowaną matchą i odstawić.

3. Jasne nadzienie z orzechów nerkowca przełożyć do prostokątnej formy, wyrównać i ponownie wstawić do lodówki na 1 godz. Kiwi obrać i pokroić w plasterki. Zielone nadzienie z orzechów nerkowca przełożyć do formy i na wierzchu ułożyć kiwi. Przed podaniem wstawić do lodówki na ok. 1 godzinę.

it's my match talerz Blossom
it's my match talerz Blossom
it's my match talerz Blossom
it's my match kubek Uni
it's my match kubek Uni
it's my match kubek Uni
it's my match Green kubek Blossom
it's my match Green kubek Blossom
it's my match Green kubek Blossom