Składniki:

• 3 dojrzałe mango
• 4 czubate łyżki stołowe cukru pudru
• 6 wafelków do lodów
• 2-3 łyżki stołowe cukrowych perełek lub posypki
• 1 płaska łyżeczka kurkumy 
• 2 łyżki stołowe cukru
• ok. 100 ml letniej wody

Sorbet z mango w kolorowym waflu

Czas przygotowania: 35 min
Czas gotowania/pieczenia: 0 min
Czas chłodzenia/marynowania: 4 godz.
Na: 4-6 porcji

Przygotowanie:

1. Mango obrać i odkroić miąższ od pestki. Pokroić na kawałki i wstawić na 3-4 godziny (lub na noc) do zamrażarki.

2. Do miski wsypać cukier puder i rozmieszać z zimną wodą do uzyskania lukru. Pędzelkiem lub łyżeczką posmarować lukrem brzeg wafli i posypać cukrowymi perełkami. Wafle wstawić do szklanek, żeby wyschły.

3. Zamrożone kawałki mango włożyć razem z kurkumą i cukrem do blendera i zmiksować z odrobiną letniej wody na kremowe purée. Ewentualnie dodać trochę więcej wody. Purée z mango przełożyć do wafli i podawać.

it's my match kubek Blossom
it's my match kubek Blossom
it's my match kubek Blossom
it's my match kubek Uni
it's my match kubek Uni
it's my match kubek Uni
it's my match Powder kubek Leaf
it's my match Powder kubek Leaf
it's my match Powder kubek Leaf