LIEBE DEINE ZEITLOVETHEMOMENTLOVETHEMOMENTSAVOURELINSTANTLOVETHEMOMENTVIVIOGNIMOMENTOAMATUMOMENTOPOKOCHAJTWÓCZASJЦЕНИТЕ СВОЕВРЕМЯ

Clever Cooking – Recepty

Wszechstronny asortyment w profesjonalnej jakości

Na posiłek dla dużej rodziny, niewielkiego gospodarstwa domowego lub tylko małą przekąskę: Kolekcja Clever Cooking oferuje różne naczynia do przyrządzania, podawania i przechowywania potraw w porcjach o różnej wielkości.

ZAPIEKANE NADZIEWANE WARZYWA

Dla 4 osób / ok. 20 min + 20 min czas pieczenia

Składniki:

•  2 małe strąki papryki
•  2 pomidory
•  2 cukinie
•  2-3 łyżki oliwy z oliwek
•  mieszanka ziół włoskich
•  pieprz, sól
•  grzanki

Przyrządzenie:

1. Paprykę, pomidory i cukinię przekroić na pół, wydrążyć łyżką i wydrążone połówki ułożyć w formie do pieczenia Clever Cooking. Piekarnik nagrzać do 200°C.

2. Środek z warzyw pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na oliwie z oliwek, doprawić ziołami oraz solą i wymieszać z grzankami.

3. Wydrążone połówki napełnić podsmażoną mieszanką warzyw i skropić oliwą z oliwek. 

4. Piec ok. 20 min w temp. 200°C.

Clever Cooking Blue / Okrągłe naczynie do zapiekania

Dostępne wkrótce

ZAPIEKANY MAKARON ZE SZPINAKIEM I ŁOSOSIEM

Dla 4 osób / ok. 20 min + 25 min czas pieczenia

Składniki:

•  250 g tagliatelle
•  450 g mrożonego lub 2 garście świeżego szpinaku
•  250 g fileta z łososia
•  50 g masła
•  2 łyżki mąki
•  300 ml mleka
•  250 g ricotty
•  150 g parmezanu
•  sól, pieprz, gałka muszkatołowa

Przyrządzenie:

1. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.

2. Szpinak rozmrozić, a świeży szpinak zblanszować, fileta z łososia pokroić w kostkę 2x2 cm, parmezan zetrzeć na tarce.

3. Do roztopionego masła dodać mąkę, chwilę poddusić, wlać zimne mleko, intensywnie zamieszać i gotować na małym ogniu ok. 10-15 min. Dodać ricottę i trochę startego parmezanu. Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. 

4. Wszystko razem przełożyć do formy do pieczenia Clever Cooking, posypać resztą parmezanu i piec 25 min w temp. 180°C.

Clever Cooking Green / Okrągłe naczynie do zapiekania

Dostępne wkrótce

MALINY POD KRUSZONKĄ

Dla 2 osób / ok. 10 min + 20 min czas pieczenia

Składniki:

•  500 g malin
•  100 g mąki
•  60 g cukru
•  100 g miękkiego masła
•  sól
•  cukier puder

Przyrządzenie:

1. Świeże, umyte lub lekko rozmrożone maliny włożyć do formy do pieczenia Clever Cooking.

2. Z mąki, cukru, masła i szczypty soli zagnieść (najlepiej rękami) ciasto na kruszonkę.

3. Ciasto rozłożyć na malinach i piec ok. 20 min w temp. 175°C (z termoobiegiem).

4. Podawać na ciepło albo po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.

Clever Cooking Pink / Okrągła miseczka

Dostępne wkrótce

Zapiekanka makaronowa z pecorino

Przejdź do przepisu

Pieczone słodkie ziemniaki

Przejdź do przepisu